La nostra història

Foto de grup de la inauguració del Banc solidari de material ortopèdicSom ASENDI NB (Associació per a la Sensibilització Envers la Discapacitat Nou Barris), una entitat sense ànim de lucre formada per persones voluntàries de Nou Barris i d’altres districtes de Barcelona.

Gràcies a la solidaritat entre les persones, Barcelona disposa des de fa uns anys d’un servei pioner de Préstec Solidari de Material Ortopèdic impulsat per la nostra entitat.

La iniciativa neix al barri de Porta de Nou Barris quan l’entitat ASENDI NB comença a rebre donacions de diferents materials ortopèdics de veïnes i de veïns que ja no fan ús del material. Aquestes donacions de material s’emmagatzemen a l’inici en els domicilis particulars i posteriorment en el Centre Cívic Porta-Sóller. En paral·lel, també es reben peticions temporal de material de suport. Aquestes 2 situacions, la de fer donacions de material i la de proporcionar material es coordinen i d’aquesta forma neix al 2009 el Banc Solidari de Material Ortopèdic d’ASENDI NB. És una iniciativa de les persones per a les persones.

La constant evolució en el creixement de les donacions de material i les limitacions d’espai fan necessari que el Banc Solidari de Material Ortopèdic ocupi un nou local més gran i adequat, el qual va ser proporcionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat amb la cessió d’us del local situat a Manuel Sanchis i Guarner. El conveni es va signar el 23 d’abril de 2014 i el local inaugura la seva activitat el 7 de novembre del 2014.